طرز تهیه قلیه ماهی با تن ماهی جنوب

  جمعه ۲۶ مهر ۱۳۹۸

قلیه ماهی یکی از غذاهای سنتی مخصوص جنوب کشور است که با طعم دلپذیر خود، مورد پسند نه تنها جنوبی‌های خونگرم، بلکه تمامی اقوام ایرانی قرار گرفته است. معمولا این غذا را با فیله ماهی بدون استخوان درست می‌کنند، اما همیشه ماهی تازه در دسترس شما نیست. در این مواقع بهتر است از نزدیک‌ترین سوپرمارکت محل خود، چند قوطی کنسرو تن ماهی از برندهای مرغوب تهیه کرده و برای وعده غذای خانواده خود، قلیه ماهی با تن ماهی جنوب طبخ کنید و از آن لذت ببرید.

برای تهیه این غذای خوشمزه با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه قلیه ماهی با تن ماهی جنوب

۱ کیلو سبزی قلیه ماهی (شامل گشنیز و شنبلیله)

۲ قوطی  کنسرو تن ماهی

نصف بسته تمر هندی

۳ حبه سیر

۱ قاشق سر پر آرد

۱ عدد پیاز

۲ قاشق رب گوجه

به میزان لازم زردچوبه و فلفل

طرز تهیه برای تهیه قلیه ماهی با تن ماهی جنوب

  1. پیاز و سیر را با هم سرخ کنید. وقتی طلایی شد، سبزی خرد‌شده مخصوص قلیه را همراه با کمی زردچوبه و فلفل اضافه کنید.
  2. وقتی آب سبزی کشیده شد و روغن انداخت، رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید تا خوب با هم سرخ شوند و روغن پس بدهد.
  3. تمرهندی را در یک ظرف، با یک لیوان آب خیس کنید و چنگ بزنید تا هسته‌ها جدا شوند. آب و تفاله‌ها را با هم به مواد مرحله قبل اضافه کنید. یک قاشق آرد را نیز اضافه کرده و خوب هم بزنید.
  4. سپس دو قوطی کنسرو تن ماهی را باز کرده و تن ماهی را به مواد اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا تکه‌های تن ماهی نیز کمی تفت داده شود.
  5. حدود سه لیوان آب به خورشت قلیه اضافه کنید و بگذارید تا نیم ساعت بپزد و خوب جا بیفتد.

نکاتی برای بهتر شدن خورشت قلیه ماهی با تن ماهی

  • در استان‌های جنوبی از مقدار سیر بیشتری استفاده می‌کنند. مقدار سیر را با توجه به ذائقه خود می‌توانید کم و زیاد کنید.
  • کمی رب انار می‌تواند طعمی جادویی به قلیه ماهی شما بدهد.
  • استفاده از کنسرو تن ماهی مرغوب در طعم غذای شما بسیار اثرگذار است. دقت کنید که کنسرو تن ماهی انتخابی شما دارای عطر و طعم دلپذیری باشد و بوی نامطبوعی ندهد.
  • مقدار سبزی شنبلیله باید یک چهارم گشنیز باشد. شنبلیله زیادتر از اندازه موجب تلخی خورشت خواهد شد.
  • سعی کنید تکه‌های تن ماهی را خیلی خرد و ریز نکنید. قرار گرفتن تکه‌های درشت تن ماهی، شکل خورشت قلیه ماهی را زیباتر می‌کند.
  • ترشی تمبر هندی و شوری تن ماهی باعث می‌شود که این غذا به نمک نیازی نداشته باشد. در نهایت اگر احساس کردید به کمی نمک نیاز دارد، نمکدان سر سفره کارتان را راه خواهد انداخت.

زمان آماده‌سازی و پخت این غذای لذیذ، کمتر از یک ساعت است. انواع ویتامین‌های وجود در سبزی و همچنین پروتئین و امگا۳ موجود در گوشت ماهی، باعث شده قلیه ماهی با تن، غذایی سالم و مغذی برای کودکان و تمامی افراد خانواده محسوب شود. این خورشت خوشمزه را تهیه کنید و همراه با سالاد نوش‌جان کنید.

Top