اغلب ما از طعم بینظیر تن ماهی لذت میبریم. حتی گاهی اوقات، افرادی که علاقهای به طعم ماهی ندارند، به ماهی تن علاقه نشان میدهند. تن ماهی یکی از سالمترین مواد غذایی است که بهتر است در برنامه غذایی خود قرار دهید تا از فواید ماهی تن بهره مند شوید. علاوه بر آن، اگر به دنبال منبع مناسب و خوشمزه پروتئین هستید، ماهی تن را فراموش نکنید!
ماهی تن، غذایی محبوب است که در غذاهای آسیایی و همچنین در قارههای دیگر مانند استرالیا و اروپا بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. ماهیهای تن گونههای مختلفی هستند. عمر ماهیهای تن از سه تا پنج سال متفاوت است؛ اگرچه برخی از آنها بیش از دو دهه عمر کردهاند.
این دسته از ماهیها به راحتی در آبهای معتدل و نیمه گرمسیری اقیانوس اطلس، آبهای سیاه و دریای مدیترانه یافت شده و در تمام نقاط جهان به ویژه ژاپن و استرالیا یافت میشوند. البته در سالهای اخیر، به دلیل شکار زیاد، در معرض انقراض قرار دارند.
ارزش تغذیه ای تن ماهی بالا است و حاوی مواد مغذی ضروری نظیر اسیدهای چرب امگا ۳، پتاسیم، منیزیم، آهن و انواع ویتامینها است. به همین دلیل، فواید مختلفی برای سلامتی انسان دارد. پس بهتر است در ادامه به بررسی بیشتر این فواید بپردازیم و سعی کنیم آنها را در رژیم غذایی خود جای دهیم.
فواید تن ماهی چیست؟
ارزش غذایی کنسرو ماهی تن بالا است و به همین دلیل مورد اسقبال افراد زیادی قرار میگیرد. تهیه غذا با این محصول آسان است و در پخت غذاهای خوشمزه نظیر استیک و سالادهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. بهره مندی از این ماده غذایی فواید بسیاری را برای ما به همراه دارد. در نتیجه، بهتر است در ادامه به بررسی ارزش غذایی کنسرو ماهی تن بپردازیم.
کاهش بیماریهای قلبی و کلسترول
ماهی تن دوست دار قلب شما است. این ماده شامل اسیدهای چرب امگا ۳ است؛ که به برقراری تعادل در رگهای خونی و به دنبال آن کاهش کلسترول در عروق کمک میکند. به این ترتیب، قلب با حفظ سلامتی، عملکرد خود در پمپاژ خون در بدن را افزایش میدهد. در نتیجه، ارزش غذایی کنسرو ماهی در این مورد قابل مشاهده است.
کاهش فشار خون
ماهی تن سرشار از پتاسیم است؛ این ماده به کاهش فشار خون معروف است. اسیدهای چرب امگا ۳ به همراه پتاسیم، برای سیستم قلب و عروق، خاصیت ضد التهابی دارد. به دنبال کاهش فشار خون، خطر سکته مغزی و قلبی نیز کاهش پیدا میکند.
تقویت سیستم ایمنی
یکی دیگر از دلایل بالا بودن ارزش غذایی کنسرو ماهی تن، تاثیر آن بر تقویت سیستم ایمنی بدن است. تن ماهی سرشار از منگنز، روی، ویتامینC، سلنیوم و آنتی اکسیدان است، که بر تقویت سیستم ایمنی ما تاثیر گذار است. این ماده غذایی از طریق مبارزه با رادیکال های آزاد و افزایش سوخت و ساز بدن، ما را از بیماری هایی مانند سرطان محافظت میکند.
کاهش وزن با مصرف تن ماهی
سطح بالای ارزش غذایی کنسرو ماهی تن، موجب کاهش وزن نیز میشود. کنترل وزن، یکی از دغدغه های همیشگی ما است. ماهی تن غذایی خوشمزه به همراه کالری کم است. این ماده علاوه بر آن، سرشار از پروتئین و مواد مغذی است و چربی کمی نیز دارد.
تقویت استخوانها
کنسرو ماهی تن، سرشار از ویتامینB است. این ویتامین، یکی از عوامل اصلی در تقویت استخوانها به شمار میآید و از صدمات و شکستگیهای استخوان، جلوگیری میکند. به هر حال، افزودن آن به برنامه غذایی، فواید بسیاری را به همراه خواهد داشت.
بهبود سلامت پوست
ویتامین B موجود در تن ماهی به بهبود سلامت پوست شما کمک میکند. این ماده حاوی پروتئینی به نام الاستین است که موجب تقویت و صافی پوست میشود. اگر به دنبال ارزش غذایی کنسرو ماهی تن هستید، بهتر است از آن در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
کاهش خطر ابتلا به سرطان
مطالعات نشان داده است که آنتی اکسیدان های موجود در تن ماهی، با سلولهای سرطانی مبارزه میکنند. به این ترتیب، استفاده از آنها موجب کاهش خطر ابتلا به سرطان میشود. به عنوان مثال، مصرف منظم ماهی تن به از بین بردن خطر ابتلا به سرطان پستان و کلیه کمک میکند.
تامین انرژی
تن ماهی نه تنها متابولیسم بدن شما را بهبود میبخشد، بلکه عملکرد اندامهای شما، را نیز افزایش میدهد. این عمل موجب میشود که بدن شما پرانرژی، فعال و سالم شود. در نتیجه، ارزش تغذیهای تن ماهی بسیار بالا است و شما را در حفظ سلامتی یاری میکند. اما چه کنسرو ماهی را انتخاب کنیم تا از تمام این فواید بهره مند شویم؟
همانطور که مشاهده کردیم، کنسرو ماهی تن فواید بسیاری برای ما انسانها دارد. در نتیجه، انتخاب محصولی مرغوب در دریافت فواید این ماده موثر است. تن بندر عباس، یکی از مرغوب ترین و بهترین محصولات جنوب است که بیش از شصت سال در این زمینه سابقه دارد. بنابراین، بهتر است این محصولات را امتحان کنید و از ارزش غذایی کنسرو ماهی تن، بهره مند شوید.
نتیجه گیری
ماهی تن یکی از مواد غذایی است که فواید بسیاری را برای سلامتی ما انسانها دارد. آشپزی با تن ماهی بسیار راحت و دلانگیز است و گنجاندن آن در رژیم غذایی روزانه، کار راحتی به نظر میآید. کمک به سلامت قلب، بهبود سلامت پوست و تقویت سیستم ایمنی بدن، تنها چند نمونه از فواید این ماده غذایی است.
بهتر است با در نظر گرفتن ارزش غذایی کنسرو ماهی تن و فواید آن، این ماده را در برنامه غذایی خود قرار دهیم و با استفاده از آن در وعدههای غذایی، سلامت خود و خانواده خود را تضمین کنیم.
تن ماهی بندرعباس با قدمت بیش از ۶۰ سال برند محبوب خانوادهها و انتخاب اول آنهایی است که به سلامت خود میاندیشند.
منابع: