قسمتی از مغز که امگا ۳ موجود در بدن ماهی بر آن تأثیر میگذارد، بخش توانایی یادگیری اضطراب و افسردگی و درک شنوایی و بینایی است. همچنین چربیهای امگا ۳ به حفظ تعادل سیستم خود ایمنی کمک میکند و به نظر میرسد که تعداد کودکان زیادی با بیماریهایی نظیر آلرژی و اختلالات پوستی وجود دارند.
شواهد دیگری وجود دارد که چربیهای امگا ۳ باعث رشد سریع در یک کودک ۷ ساله کم رشد که از کمبود این چربی رنج میبرد گردید .
از آنجایی که رشد و تکامل اعضای بدن انسان انسان در رحم مادر و دو سال اولیه زندگی شکل میگیرد لذا باید عاقلانه عمل کرد و به توصیههای محققان توجه کرد. آنها پیشنهاد میکنند که مصرف ماهی در این دوره بیشتر باشد تا چربی مهم مانند امگا ۳ در هر بارداری مصرفشده و از مصرف چربیهای تصفیه شده و هیدروژنه در این دوران بحرانی خودداری شود.
وجود یافتههایی از این قبیل در مقالات تحقیقی چنین محققان محافظه کاری، ما را نسبت به آینده آگاه میسازد. اگر با نگاهی دقیقتر به اطراف خود نگاه کنید متوجه میشوید کودکانی که در رژیم غذایی خانواده آنها مصرف ماهی و چربیهای امگا ۳ بیشتر است از شادابی و سرزندگی بیشتری برخوردارند.
کمبود چربیهای امگا ۳ و ۶ باعث کاهش تولید شیر و در مقابل مصرف ماهی موجب افزایش تولید شیر در زنانی که برای تغذیه کودکانشان شیر کافی ندارند می گردد .
بسیاری از مراکز توصیه میکنند زنان باردار و شیرده حداقل ۲ بار در هفته از ماهیهای پرچرب استفاده کرده و در صورت در دسترس نبودن ماهی، از کنسرو تن ماهی استفاده کنند تا اطمینان حاصل شود که چربیهای امگا ۳ و ۶ به اندازه کافی مصرف شده است.